18. rujan 2022.

28. Varaždinski polumaraton

U organizaciji trkačkog kluba „Marathon 95“ iz Varaždina i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina pod pokroviteljstvom Grada Varaždina danas 18. rujna 2022. godine održana je međunarodna cestovna utrku 28. Varaždinski polumaraton. Start i cilj utrke bili su na Kapucinskom trgu.

Utrka se od svog početka 1995. godine organizira povodom Dana oslobođenja Varaždina 22. rujna 1991. godine.

Već tradicionalni Varaždinski polumaraton promocija je sporta, rekreacije i zdravlja uz sudjelovanje Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Kluba nordijskog hodanja Varaždin te Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin koji je ove godine okupio oko 600 sudionika.

U sklopu 28. Varaždinskog  polumaratona održane su utrke za djecu mlađe dobne skupine (djeca do 11 godina), za djecu starije dobne skupine (djeca od 12 do 15 godina), utrka za građane na 5 kilometara te polumaraton na 21.097 km.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj sudjelovao je u utrci za građane te uspješno došao do cilja. U utrci na 5 kilometara sudjelovao je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

„Danas će na polumaratonu biti više od 500 pobjednika, od djece do umirovljenika koji također sudjeluju i svi koji završe utrku su pobjednici. Zdravo živjeti i baviti se sportom jako je bitno te će se danas kao dokaz tome poslijepodne na Kapucinskom trgu okupiti i biciklisti.“ - istaknuo je Gradonačelnik.

Gradonačelniku je pripala čast da čestita i uruči medalje pobjednicima u dječjim utrkama u različitim kategorijama (dobnoj uzrasti) gdje su prva mjesta osvojili: Ana Sanjković, Klara Sokolić, Zara Štefanić, Izak Pavlic, Lukas Ian Perhoč, Jan Labaš, Rea Godinić, Tea Štriga i Fran Marčec.

Pobjednici polumaratona su Jasmina Ilijaš iz kluba domaćina trkačkog kluba „Marathon 95“ iz Varaždina i Kristijan Rubinić.