23. rujan 2021.

26.Međunarodna izložba cvijeća „barok-glazba-cvijeće“

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković danas 23. rujna 2021. godine ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina uz prigodni glazbeni program svečano je otvorio 26. Međunarodnu izložbu cvijeća  pod nazivom „barok-glazba-cvijeće“.

Već 26. godinu za redom Udruga vrtlara Varaždinske županije pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije kao popratni program Varaždinskih baroknih večeri uspješno organizira međunarodnu izložbu cvijeća kako bi građani, a i svi posjetitelji i turisti mogli osim u baroknoj glazbi uživati i u cvjetnim dekoracijama koje zahvaljujući vrijednim rukama domaćih i stranih vrtlara daju poseban šarm ulicama i trgovima u samom centru grada.

Zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri ove godine je Slovenija pa tako su i izlagači i mladi cvjećari u sklopu 26. Međunarodne izložbe cvijeća pod nazivom „barok-glazba-cvijeće“ u svoje cvjetne instalacije uvrstili prepoznatljive elemente i karakteristike zemlje partnera, Slovenije.

Domaći i strani cvjećari ovaj puta naglasili su cvjetnim instalacijama prednosti i specifičnosti prostora varaždinskog „Korza“, Trga kralja Tomislava, kao i Franjevačkog trga, a posebno portala gradskih i županijskih građevina kao što su Gradska Vijećnica, Županijska palača, Kuća Ritz i Palača Herzer te na taj način omogućili svim prolaznicima da slijedeća tri dana uživaju u ovom mirisno-vizualnom doživljaju.

„Pozivam sve naše sugrađane da prošeću slijedeća tri dana centrom grada i uživaju u cvjetnim instalacijama i baroknoj glazbi te na taj način pokažu vrijednim vrtlarima i organizatorima ove izložbe svoju zahvalnost i uvjere se kako je grad Varaždin uistinu grad baroka, glazbe i cvijeća, ali i bicikla koji su na Franjevačkom trgu ukrašeni cvijećem u sklopu Izložbe“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Okupljenima su se s par prigodnih riječi uz zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina obratili i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Dora Bosak i ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić.