09. lipanj 2024. | Autor: dd

Na 23. Varaždinskoj biciklijadi ponovno se okupile sve generacije biciklista

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklističkog kluba ASI i Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, i ove je godine u Varaždinu održana tradicionalna Varaždinska biciklijada u subotu, 8. lipnja 2024.

Na 23. izdanju Varaždinske biciklijade ponovno je sudjelovao veliki broj biciklista, njih 380, od najmlađe sudionice stare dvije godine pa do najstarijeg sudionika, 83-godišnjaka.

 

Okupljene bicikliste pozdravio je i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća, zahvalivši im na velikom odazivu te promociji zdravog načina života, ali i druženja i zajedništva.

 

Uoči početka biciklijade, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, rekao je kako je izuzetno zadovoljan biciklijadom, ali i svim događajima koje Zajednica organizira.

 

Janko Gušić, predsjednik Brdsko biciklističkog kluba ASI istaknuo je kako je posljednjih par godina cilj biciklijade da se okupe najmlađi biciklisti.

 

-Volimo je uvijek nazvati obiteljskom biciklijadom i time se vodimo, da potaknemo roditelje i školsku djecu da se priključe što više. Time želimo potaknuti i svijest o samom kretanju, o važnosti bicikala, a naravno skrenuti i pozornost na poboljšanje biciklističke infrastrukture u gradu i samih sadržaja koji bi omogućili našim najmlađima da se i aktivnije bave biciklizmom - rekao je Gušić.

 

Dužina trase 23. Varaždinske biciklijade bila je oko 20 kilometara sa startom kod Kapucinskog trga, preko Črnca Biškupečkog, Gornjeg Kneginca, Kućana pa prema Areni uz dravski nasip do Stare vage, gdje je bio organiziran obrok za sudionike koje su pripremili članovi Društva sportske rekreacije iz Poljane Biškupečke, a za najmlađe vozače bio je pripremljen dječji poligon.

 

Dodajmo i da je na Kapucinskom trgu, uoči početka biciklijade, ujedno bilo organizirano i mjerenje šećera u krvi za sve zainteresirane.