06. rujan 2016. | Autor: [email protected]

22. Brooks Varaždinski polumaraton

Trkački klub „Marathon 95“ iz Varaždina u nedjelju, 18. rujna 2016. godine, organizira međunarodnu cestovnu utrku 22. Brooks Varaždinski polumaraton.

Ove godine Varaždinski se polumaraton vraća u centar grada sa startom i ciljem na Kapucinskom trgu te trkačima iz Hrvatske i inozemstva nudi atraktivnu stazu koja u svom početnom dijelu, zajedno s utrkom građana i juniora na 5 kilometara, prolazi povijesnim središtem Varaždina. 22. Varaždinski polumaraton je i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaraton (21.097,5 metara).

Utrka se od svog početka 1995. godine organizira povodom Dana oslobođenja Varaždina 22. rujna 1991. i dio je programa obilježavanja Dana branitelja Varaždinske županije. Cijeli program na Kapucinskom trgu bit će promocija sporta, rekreacije i zdravlja.

Uz pomoć Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina, Policijske uprave varaždinske i Varaždinske županije, u pripremu programa uključili su se Školski sportski savez Varaždinske županije organizacijom prvog županijskog školskog natjecanja u cestovnom trčanju za učenike osnovnih i srednjih škola te Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin izradom unikatnih finišerskih medalja za polumaratonce. Utrka će imati humanitarni značaj jer će 10 kuna od svake uplaćene polumaratonske startnine biti izdvojeno za Centar. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin te Srednja škola Maruševec predstavit će svoje programe i projekte zdravog života i prehrane, predstavit će se Klub nordijskog hodanja Varaždin, a članovi Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin mjerit će tlak i šećer u krvi.
Kako bi cjelokupna organizacija ovog sportsko-rekreativno-zdravstvenog događanja bila uspješno provedena članovima TK Marathon 95 pomoći će volonteri – članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Varaždin i Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma. U programu će nastupiti članovi Varaždinske građanske garde i polaznici radionica Društva Naša djeca Varaždin.
Program 22. Varaždinskog polumaratona u nedjelju 18. rujna počinje od 7.30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je od 9 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10 sati. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13 sati.
Startnina za polumaraton je 100 kuna do 13. rujna, a nakon toga 120 kuna. Startnina za utrku na 5 kilometara je 50 kuna. Nagrada za troje najbržih na polumaratonu su 1000, 800 i 600 kuna, a za obaranje rekorda 1000 kuna. Rekorderi su Yared Admasu Miratu iz Etiopije (1:04:54) i Ida Kovacs iz Mađarske (1:16:02).
Više informacija, plan nove staze i online prijava za 22. Varaždinski polumaraton mogu se pronaći na internetskoj stranici TK Marathon 95: http://www.marathon95.hr/stranice/varazdinski-polumaraton-2016.