09. rujan 2015.

20. Međunarodna izložba cvijeća u Varaždinu

Arboretum Opeka 1(2)

U organizaciji Udruge vrtlara Varaždinske županije ove godine od 24.-27. rujna održava se u Varaždinu jubilarna 20. Međunarodna izložba cvijeća na temu: „Barok- glazba- cvijeće“ sa podtemom: „Cvjetna rapsodija“.
S obzirom da je na ovogodišnjim Varaždinskim baroknim večerima zemlja partner Francuska - floristi i vrtlari postaviti će izložbu kao zajedničku kompoziciju s naglaskom na specifičnostima i prepoznatljivostima francuske kulture i tradicije.

Otvorenje 20. Međunarodne izložbe cvijeća bit će u četvrtak, 24. rujna 2015. u Atriju Starog grada u 18 sati, a posjetitelji će u Gotičkoj kuli moći pogledati izložbu opusa pejzažnog arhitekta Dvorski Martina. U okviru navedenog projekta, drugog dana izložbe u petak, organizirat će se 9. Natjecanje učenika poljoprivrednih škola (zanimanja florist) u aranžiranju i izvedbi cvjetnih instalacija, na temu „Cafe de Paris“ (radovi učenika nakon natjecanja biti će izloženi u Lapidariju). Tijekom svih ovih godina rada, Udruga vrtlara svoj najveći doprinos u promociji kulture i turističke ponude, odnosno ukupnog varaždinskog brenda dala je upravo provodeći projekt „ Međunarodna izložba cvijeća“.

Svoju dvadesetu obljetnicu Udruga vrtlara obilježit će u srijedu, 23. rujna 2015. u Palači Herzer u 19 sati promocijom Spomenice o radu Udruge vrtlara, svečanom podjelom Priznanja institucijama, tvrtkama, školama  i pojedincima koji su sve ove godine podupirali rad Udruge.
Zbog svojih posebnih karakteristika prije svega sinergijske povezanosti s već afirmiranim institucijama kao što su VBV, projekt Međunarodna izložba cvijeća zaživio je i postao prepoznatljiva komponenta sveukupne kulturne ponude Grada Varaždina i Varaždinske županije.
Izložba će biti otvorena od 24. do 27. rujna ( četvrtak- nedjelja ) od 9.00 do 19.00 sati.

P R I J A V A   za sudjelovanje na 20. Međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu

P L A N   I  P R O G R A M  20.Međunarodne izložbe cvijeća