05. rujan 2016.

2. biciklijada Varaždin Breg - Vinica

Drugu biciklijadu Varaždin Breg-Vinica organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u povodu obilježavanja 25. godišnjice oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije s ciljem da postane tradicionalna, te se održava svake godine.

Ruta biciklijade od Varaždin Brega do Vinice isto je usko vezana uz Domovinski rat i povezuje značajnija mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala svoju značajniju ulogu u Domovinskom ratu i Varaždinskim danima rata, te obrani Republike Hrvatske.

Ujedno biciklijadom obilježit ćemo i Europski tjedan kretanja (European Mobility Week - EMW) koji se obilježava svake godine od 16. do 22. rujna u cijeloj Europi, u organizaciji Europske komisije (Glavne uprave za okoliš i Glavne uprave za mobilnost i promet Europske komisije) i obuhvaćeno preko 2.000 gradova, a posvećen je održivom kretanju i mobilnosti. Zamišljen je kao tjedan u kojemu gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana vezanih uz održivo kretanje i mobilnost.

Ovom akcijom želimo poslati poruku svim građanima Varaždina i Varaždinske županije da je isplativije i zdravije voziti se biciklom, nego automobilom, te na ovaj način dodatno promovirati naš grad i županiju.

Detaljan program 2. biciklijade Varaždin Breg - Vinica