22. srpanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

17. Županijsko natjecanje orača Varaždinske županije

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u subotu je prisustvovao na 17. Županijskom natjecanju orača Varaždinske županije koje se održalo na poljoprivrednoj površini u Optujskoj ulici u Varaždinu.

Na ovom tradicionalnom natjecanju šest se orača natjecalo u dvije kategorije, plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci. Događaju su nazočile i zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednica Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Marija Cafuk te Jelena Stipetić iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković istaknuo je kako grad Varaždin ne čini samo uži centar, već i okolna mjesta u kojima se ljudi itekako bave poljoprivredom. "Trudimo se podržati naše poljoprivrednike stoga smo prošle godine po prvi puta objavili Javni poziv za poljoprivrednike na području Grada Varaždina kako bismo pomogli ovim vrijednim ljudima da uspiju. S potporama poljoprivrednicima nastavljamo i ove godine." – rekao je Miroslav Marković.

Natjecanje je otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec pohvalivši organizatore koji ovom manifestacijom omogućuju poljoprivrednicima s našeg područja razmjenu iskustva.

Pobjednikom u kategoriji plugovi ravnjaci proglašen je Darijan Mužic, a u kategoriji plugovi premetnjaci pobjednik je Krunoslav Mužic.

Kategorija – plugovi premetnjaci:
1. Krunoslav Mužic
2. Dario Pocedulić
3. Emil Korpar-Japek

Kategorija – plugovi ravnjaci:
1. Darijan Mužic
2. Željko Kivač
3. Krunoslav Eršegović