09. travanj 2022.

14. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu

U organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i uz potporu Grada Varaždina danas 9. travnja 2022. godine održan je 14. Obrtnički sajam u gradu Varaždinu. Glavni cilj i svrha „Obrtničkog uličnog sajma“ je promocija obrtnika, prezentacija njihove ponude, ali i bogate obrtničke povijesne baštine, a samim time i unapređenje i obogaćivanje turističke ponude grada Varaždina.

Na Sajmu je ove godine svoje proizvode izložilo ukupno 23 obrtnika. Na štandovima se našlo pomalo svega: suhomesnati proizvodi, balkonsko cvijeće, proizvodi od bračkog kamena, sukulentni, heklani ukrasi, lepoglavska čipka, ukrasi od slanog tijesta, dječje igračke, ručno rađeni nakit od kože, proizvodi od chili papričica, prirodna kozmetika, dječja odjeća, licitarski proizvodi, mirisne svijeće, proizvodi od drvenih bačvi i proizvodi od ručno tkanog platna Varaždinske tkalje, a sve uz pratnju Varaždinskog tamburaškog sastava Taliri.

Sajam su obišli i predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Boris Kos i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

„Drago mi je da su naši obrtnici nakon dugo vremena izašli na ulice grada i predstavili svoj rad i proizvode te na taj način oživjeli grad nakon razdoblja pandemije. Nadamo se boljoj budućnosti jer upravo obrtnici su „žila kucavica“ svakog grada.“ - istaknuo je Boris Kos, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

„Iznimno sam ponosan što je Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin uz pomoć Grada Varaždina ponovno uspješno organiziralo obrtnički sajam. Zahvaljujem predsjedniku Udruženja gospodinu Borisu Kosu na uspješnoj organizaciji Sajma. Obrtnici pridonose identitetu grada te Grad Varaždin redovitim sastancima s obrtnicima i davanjem financijske potpore pomaže obrtnicima s područje grada i podržava događaje kao što je ovaj Sajam.“- naglasio je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.