27. svibanj 2019.

12. Varaždinski sejem

Na varaždinskom placu jučer je održan još jedan uspješan sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Stotinjak izlagača, većinom iz varaždinskog kraja i sjevera Hrvatske, predstavilo je  svoju ponudu domaćih proizvoda.  Mogle su se nabaviti stare sorte voća i povrća, kušati odlične ludbreške jagode, med, veganski organski proizvodi, sirevi, likeri i rakije, suhomesnate delicije – sve redom ukusno, domaće i zdravo. Ne čudi stoga i odličan odaziv posjetitelja koji su osim u ponudi, uživali i u zabavnom glazbenom programu tijekom kojeg su nastupili Kraljevi ulice, KUD HŽ, TS Špancir i Dečki z bregov.

12. Varaždinski sejem posjetio je i gradonačelnik Ivan Čehok koji rado ističe kako mu je plac jedno od najugodnijih mjesta u gradu: 'Ovdje ćete sresti najviše Varaždinaca, popričati, zabaviti se. Današnji događaj prilika je da osvijestimo potrebu zdravog života, a ovi izlagači uče nas i potiču na razmišljanje u tom smjeru.'

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar zadovoljan je što se tradicija Varaždinskog sejma njeguje već dvanaest godina, te što je svake godine kvalitetniji, masovniji i popularniji: 'Želimo pokazati gostima što sve nudi hrvatsko selo. Naravno, najviše je izlagača iz našeg kraja, no ima ih iz cijele zemlje. To su proizvodi obiteljskih gospodarstava koji rade s ljubavlju,  proizvode male količine i daju prednost kvaliteti.'

12. Varaždinskom sejmu ove je godine dodana i humanitarna nota, pa će tako sav prihod skupljen od prodaje sarme varaždinskih zeljara i rižota koji je pripremila ekipa ribarnice 'Bepo', biti doniran za potrebe Centra Tomislav Špoljar. 

Događaj su svojom duhovitošću upotpunili varaždinski notar Krunoslav Čolo i poznati hrvatski gastro nomad Rene Bakalović.

Već iduće subote, na varaždinskome placu slijedi poslastica za vegane i ljubitelje zdrave hrane. Naime osam izlagača udruženih u projektu "Zdravi impuls grada", posjetiteljima će približiti zdravu hranu i pripremu jednostavnih zdravih obroka.