08. siječanj 2019. | Autor: ddretar

100 godina PD Ravna gora

Članovi Planinarskog društva Ravna gora Varaždin najavili su u utorak gradonačelniku Grada Varaždina dr.sc. Ivanu Čehoku program proslave 100. godišnjice osnivanja PD Ravna gora Varaždin i 100 godina planinarstva u Varaždinu.

Predsjednik PD Ravna gora Dubravko Šincek i član UO Dragutin Novoselec predstavili su nekoliko programa kojim će se ljubitelji planina i svi građani podsjetiti na osnivačku skupštinu društva održanu na poticaj Krešimira Filića u knjižnici 10. studenoga 1919. godine.

Tako će 23. veljače biti održan tradicionalni pohod Tragom prvog izleta varaždinskih planinara od Novog Marofa do Varaždinskih Toplica. Nadalje 8. i 9. lipnja na Trakošćanu i Ravnoj gori bit će održana manifestacija Dani hrvatskih planinara a predviđa se dolazak više od 2 tisuće planinara . Na Ravnoj gori će se također 9. studenog održati tradicionalna misa u kapeli sv. Tri kralja. Svečana sjednica društva bit će održana 11. studenoga, a prethodit će joj prigodna izložba u Gradskom muzeju te Tradicionalni 63. Planinarski tjedan.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc Ivan Čehok bit će glavni pokrovitelj proslave te će sredstvima iz proračuna pomoći održavanje planinarskih manifestacija.