27. travanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

10. Obrtnički ulični sajam i 115. obljetnica organiziranog obrtništva u Varaždinu

Gradonačelnik Ivan Čehok u subotu je svečano otvorio 10. Obrtnički ulični sajam kojim varaždinski obrtnici ove godine obilježavaju i slave 115. obljetnicu organiziranog obrtništva. Na Trgu kralja Tomislava, popularnom „Korzu“, obrtnici uz raznovrsni zabavni program predstavljaju svoje radove i proizvode.

Gradonačelnik je svima zaželio srdačnu dobrodošlicu, a posebno vrijednim varaždinskim obrtnicima i izlagačima: „Ovo je jubilarni 10. Obrtnički ulični sajam. Kad smo započinjali s time prije 10 godina, ideja je bila upravo ta da sajam preraste u ovakvu manifestaciju kakvu danas imamo, da bude sve više izlagača, da građani grada Varaždina mogu vidjeti  ono što obrtnici proizvode i ono što nude, obrtničku tradiciju, da se mogu zabaviti i da  cijeli dan imamo „muving“ u našem centru. Grad Varaždin se može pohvaliti da ima više obrtnika nego prije, a to potvrđuje da je suradnja Obrtničke komore i Grada više nego dobra. Grad je uvijek spreman dati trgove i javne prostore za bilo kakve manifestacije koje će organizirati naši obrtnici. Svima koji su uspjeli izdržati deset godina krize, koji danas proizvode, koji se bave obrtništvom, ali i malim i srednji poduzetništvom, od srca čestitam.“

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin održalo je i svečanu sjednicu na kojoj je dvadesetak obrtnika primilo priznanja za svoj dugogodišnji rad. Sve prisutne na sjednici je u ime Grada Varaždina pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan: „Čestitam svim dobitnicima priznanja jer smo svi zapravo radi vas i ovdje. To je sve vaš trud. Mislim da je važno čuti koji su problemi  obrtnika i da im Grad i Županija moraju biti na usluzi i stvoriti kvalitetne uvjete za njihov rad jer oni svojim radom i djelovanjem stvaraju nešto novo u našem gradu i daju novu vrijednost“. Na svečanoj sjednici potpisan je i sporazum o suradnji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin s Pučkim otvorenim učilištem u organizaciji Akademije za obrtništvo.