17. listopad 2024. | Autor: Maja Hrešć

10 godina djelovanja Tamburaškog sastava Biseri

Tamburaški sastav Biseri u srijedu je uz brojnu publiku, koncertom u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, proslavio svojih 10 godina djelovanja.

Na obljetnici im je čestitao i poželio puno uspjeha u nastavku njihove glazbene priče i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, istaknuvši da su svojim izvedbama pokazali kako glazba može izliječiti i nadahnuti, a svojom hrabrošću i talentom pronose najbolje vrijednosti našeg društva.

TS Biseri su nastali 2014. godine u sklopu Udruge logoraša Varaždinske županije i Udruge HVIDR-e Varaždin, pod vodstvom magistre Nevenke Pandža, kao dio psihosocijalne rehabilitacije.

Sudjelovali su u obrani Vukovara, Borova naselja i Dubrovačkog područja. Prošli su kroz najteže trenutke rata, ranjavanja i torture u koncentracijskim logorima, a unatoč svemu, pronašli su novu snagu kroz tamburašku glazbu. Njihov nastup na Vodotornju u Vukovaru, s pjesmom „Žuta ruža s Dunava“, ostat će upisan u povijest. Svojim izvedbama uveseljavaju mnoga događanja, a kroz godine su povezali i grad Varaždin s međunarodnom publikom. Redovito nastupaju na festivalima te surađuju s brojnim izvođačima.