12. listopad 2019. | Autor: Maja Hrešć

1. humanitarna utrka grada anđela za Ivana Kišića

Gradonačelnik Ivan Čehok u subotu je sudjelovao na 1. humanitarnoj utrci grada anđela koja se održala u organizaciji Atletskog kluba „Varaždin“, Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Događanje su, uz brojne Varaždince i Varaždinke, poduprli i zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica. Prikupljena sredstva od današnje utrke donirat će se za liječenje mladog Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize.

Četristotinjak natjecatelja trčalo je stazom duljine 4,8 kilometara kroz centar Varaždina, a prikupljeno je oko 28 tisuća kuna. Svi sudionici dobili su medalje u obliku anđela, a najbolji trkači osvojili su vrijedne nagrade sponzora utrke. “Varaždinci su ponovo pokazali da imaju veliko srce” – naglasio je gradonačelnik Ivan Čehok koji je pucnjem označio i početak utrke na Kapucinskom trgu. “Hvala vam na velikom odazivu. Ovo je prva humanitarna utrka i danas se trči za Ivana Kišića, sjajnog dečka i odličnog studenta, a iduće godine trčat će se za nekog drugog. Bitno je samo da sudjelujemo i pokažemo svoje veliko srce i koliko smo spremni pomoći drugima. Grad Varaždin podupire ovu utrku i nadam se da će postati tradicionalna. Želim vam puno sreće i dobre sportske uspjehe!” – rekao je gradonačelnik.

Cijela priča krenula je iz inicijative Damira Habijana, predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina te predsjednika AK Varaždin Josipa Lackovića. „Postoji puno dobrih ljudi koji se žele uključiti u akcije humanitarnog karaktera. Želim zahvaliti svima koji su danas ovdje i sudjeluju u akciji, svim sponzorima, i nadam se da će svaka ova kuna bar djelomično pomoći našem sugrađaninu Ivanu Kišiću. Ova priča nastala je vrlo spontano, u jednom razgovoru između Lackovića, Anice Sitar i mene, i nadmašila je sva naša očekivanja. Ono što mogu obećati jest da će utrka imati svoje izdanje i sljedeće godine i postat će tradicionalna.” – rekao je Habijan.

S puno emocija, utrku je gledao i navijao za trkače i Ivan Kišić kojem su namijenjena prikupljena sredstva. “Puno mi je srce i hvala svima!” – zahvalio je Ivan.