Zatvori

Zanima vas što ima u gradu? Pogledajte aktualni program događanja za veljaču

Početna Novosti

Novosti

Grad Varaždin nabavio opremu vatrogascima

Varaždinskim vatrogascima u petak je u Vatrogasnom domu u Trenkovoj ulici predana nova oprema koju će koristiti u intervencijama zaštite i spašavanja.
Petak, 23. veljača 2018.

Poziv Ministarstva obrane za uvođenje u vojnu evidenciju

Područni odsjek za poslove obrane Varaždin, temeljem članka 21. i 22. Zakona o obrani, dužan je izvršiti upis građana (novaka) u vojnu evidenciju u kalendarskoj godini u kojoj navršavaju 18 godina života, stoga se pozivaju muške osobe, rođene 2000. godine i starije (ako još nisu upisani) da se jave od 26. do 30. ožujka u Područni odsjek, S. Vraza 4/1, Varaždin radi upisa.
Petak, 23. veljača 2018.

Sudjelujte u radu prometne jedinice mladeži Grada Varaždina

U cilju povećanja sigurnosti prometa na području Grada Varaždina u suradnji s Policijskom postajom Varaždin na internetskim stranicama Grada Varaždina objavljen je Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u radu Prometne jedince mladeži Grada Varaždina.
Četvrtak, 22. veljača 2018.

Poziv na javnu tribinu: Kako do novaca iz EU fondova?

U ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine u 17:30 sati u Kinu Gaj (Gajeva ulica 1, Varaždin) bit će u organizaciji Grada Varaždina održana javna tribina na kojoj će svi zainteresirani građani moći dobiti informacije o prijavama na europske socijalne fondove te o programu „Aktivni u zajednici“.
Srijeda, 21. veljača 2018.

DAVIS CUP PONOVNO U VARAŽDINU

Danas je u salonu Gradske vijećnice potpisan Ugovor o zajedničkoj organizaciji Davis Cup susreta HRVATSKA – KAZAHSTAN koji će se održati u travnju u Varaždinu.
Utorak, 20. veljača 2018.

Nakon rukometaša Grad očekuje vrsne tenisače i atletičare

Na današnjem javnom kolegiju u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Čehok izvijestio je javnost o dva sportska spektakla koja bi se trebala održati u Varaždinu ove i iduće godine.
Petak, 16. veljača 2018.

Kakav Špancir želite?

Festival grada Varaždina, Špancirfest, ove će godine od 17. do 26. kolovoza, jubilarni, dvadeseti put biti održan na najljepšoj pozornici u Hrvatskoj, na ulicama i trgovima u povijesnoj jezgri grada. Kroz dva desetljeća trajanja, Špancirfest je izrastao u jedinstveni kulturno-turistički događaj, okrunjen priznanjem hrvatskog top događanja. 
Srijeda, 14. veljača 2018.

Protokolarna posjeta vukovarsko-srijemskog župana

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u srijedu je priređeno protokolarno primanje za Božu Galića, župana Vukovarsko-srijemske županije.
Srijeda, 14. veljača 2018.

Grad Varaždin osigurao prehranu siromašnoj djeci

U varaždinskim osnovnim školama neće biti gladne djece jer je Grad Varaždin najsiromašnijim učenicima osigurao prehranu. Zahvaljujući projektu „ŠkolSka PrehranA za Sve –SPAS“ ukupno 371 učenik će svakodnevno u školi dobiti besplatnu užinu ili ručak po minimalnoj cijeni.  Zahvaljujući uspješnoj prijavi projekta,  Gradu Varaždinu je iz europskog fonda odobreno više od 757 tisuća kuna što će biti dovoljno za prehranu siromašnije djece do kraja školske godine.
Ponedjeljak, 12. veljača 2018.

Varaždinskom Društvu distofičara dodijeljena značajna bespovratna sredstva

Uz brojne prijavljene udruge i njihove projekte, varaždinskom Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina dodijeljena su bespovratna sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade. Partneri u projektu su HNK u Varaždinu i Filmsko-kreativni studio VANIMA.
Petak, 09. veljača 2018.

Ministar Kujundžić na otvorenju novog Centra za hemodijalizu

Danas je Varaždinsku bolnicu posjetio ministar zdravstva u Vladi Republike Hrvatske prof.dr.sc. Milan Kujundžić koji je prisustvovao svečanom otvorenju novog Centra za hemodijalizu OBV. Uz Nenada Kudelića, ravnatelja bolnice, ministra su primili gradonačelnik Ivan Čehoh te predstavnici Grada i župan Ratimir Čačić s predstavnicima Varaždinske županije.
Petak, 09. veljača 2018.

Prekvalifikacijom do posla

Gospodarska škola Varaždin započela je s provedbom novog EU projekta „Prekvalifikacijom do posla“ kojim se omogućuje dugotrajno nezaposlenim osobama, starijim od 34 godine, prekvalifikacija za zanimanje kuhar ili zanimanje slastičar što će im omogućiti stjecanje novih znanja i vještina i povećati njihove mogućnosti uključivanja na tržište rada.
Četvrtak, 08. veljača 2018.

Dogovor o nastavku suradnje s Ravensburgom

Zamjenici varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica i Zlatan Avar borave u službenoj posjeti partnerskom gradu Ravensburgu u Njemačkoj.
Utorak, 06. veljača 2018.

Predstavljen novi autobusni kolodvor u gradu Varaždinu

U salonu Gradske vijećnice grada Varaždina danas je održana prezentacija na temu novog autobusnog kolodvora i voznog parka.
Utorak, 06. veljača 2018.

Grad preuzeo ključeve bivše robne kuće

Od petka je Grad Varaždin i formalni vlasnik bivše robne kuće Varteks, poznate kuće Ritz na glavnom gradskom trgu.
Petak, 02. veljača 2018.

Švicarci bi gradili hotel u Varaždinu

Grupa poslovnih ljudi iz švicarske tvrtke Immo Invest Partner predstavila je u petak u Gradskoj vijećnici vezane svoje planove uz izgradnju hotela u Varaždinu.
Petak, 02. veljača 2018.

Grad Varaždin kupio bivšu robnu kuću

U uredu Uprave Zagrebačke banke, danas, u utorak. 30. siječnja 2018. godine potpisan je Ugovor o kupoprodaji nekretnine kojom Grad Varaždin i formalno postaje vlasnik nekadašnje Robne kuće Varteks, kuće Ritz-Škrlec na Trgu kralja Tomislava.  
Srijeda, 31. siječanj 2018.

Proglašeni najbolji sportaši

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u ponedjeljak, 29. siječnja 2018. godine, organizirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu svečanost 55. proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina. Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik dr. Ivan Čehok.
Utorak, 30. siječanj 2018.

Zajedno u projektu informiranja o gospodarenju otpadom

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković u ponedjeljak 29. siječnja 2018. godine su u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina potpisali Sporazum o udruživanju u provedbi projekta Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. 
Ponedjeljak, 29. siječanj 2018.

Gradonačelnik predao novo vozilo vatrogascima Biškupca

      Na prigodnoj svečanosti u subotu, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Biškupec gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok predao je novo vatrogasno vozilo. 
Nedjelja, 28. siječanj 2018.

Obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

Na Židovskom groblju u Varaždinu,  uz spomen ploču podignutu u sjećanje na stradale židove u drugom svjetskom ratu, danas  je održana prigodna komemoracija na kojoj je položen vijenac te upaljena svijeća povodom međunarodnog Dana sjećanje na žrtve holokausta.
Petak, 26. siječanj 2018.

Gradonačelnik čestitao Dan Indije

Varaždinski gradonačeknik dr. Ivan Čehok u petak je u varaždinskom kazalištu prigodnim govorom čestitao veleposlaniku Indije NJ.E. Sandeepu Kumaru 69. Dan Republike Indije.
Petak, 26. siječanj 2018.

Izaslanstvo RAF-a posjetilo Varaždin

U četvrtak je Grad Varaždin posjetilo izaslanstvo Kraljevskog ratnog zrakoplovstva ( RAF ). 
Četvrtak, 25. siječanj 2018.

Baseball otvara vrata suradnje gradova i sveučilišta

U Gradskoj vijećnici u utorak je priređeno primanje i radni sastanak za dvojcu američkih trenera baseballa Johna Vodenlicha i Marka Fullera, trenere baseball ekipe Sveučilišta Whitewater u američkoj državi Wisconsin.
Utorak, 23. siječanj 2018.

Novim projektima u Novu godinu

Na prvom ovogodišnjem javnom kolegiju gradonačelnika danas su u Gradskoj vijećnici predstavljeni neki od projekata s kojima se kreće u realizaciju u 2018. godini.
Četvrtak, 18. siječanj 2018.

Zajedničkim druženjem završio projekt "Deset dana sportskog višeboja"

Projekt Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, „Deset dana sportskog višeboja“, kojim je učenicima od trećeg do šestog razreda osnovnih škola, za vrijeme zimskog odmora, omogućeno besplatno bavljenje sportskim aktivnostima, uspješno je završen proteklog tjedna.
Utorak, 16. siječanj 2018.

Najavljena kandidatura za Europsku prijestolnicu mladih 2021

Nezavisna platforma mladih i članovi Savjeta mladih Grada Varaždina u subotu su službeno predstavili kandidaturu Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021 godine.
Ponedjeljak, 15. siječanj 2018.

Dobrodošlica rukometnim reprezentacijama

U nedjelju je u Gradskoj vijećnici priređen prijem dobrodošlice za reprezentacije koje sudjeluju na Europskom rukometnom prvenstvu za muškarce - skupina D čije se utakmice odigravaju u Varaždinu.
Nedjelja, 14. siječanj 2018.

Sporazum o sufinanciranju EURO

Gradonačelni Grada Varaždina dr. Ivan Čehok u srijedu je sa Radimirom Čačićem, županom Varaždinske županije i Matijom Posavcem, županom Međimurske županije potpisao sporazum o sufinanciranju Europskog rukometnog prvenstva za muškarce EURO 2018.
Srijeda, 10. siječanj 2018.

Umirovljenici učili jezike i rad s kompjuterom

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Čehok uručio je uvjerenja o završenim programima obrazovanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta.
Utorak, 09. siječanj 2018.

“Deset dana sportskog višeboja“

Projekt Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, kojim se učenicama i učenicima od trećeg do šestog osnovnih škola za vrijeme zimskog odmora omogućava besplatno bavljenje sportskim aktivnostima, ušao je u zadnji tjedan.
Utorak, 09. siječanj 2018.

Novogodišnji susret gradonačelnika i novinara

I ove je godine gradonačelnik Ivan Čehok uz predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana održao svečani prijem za novinare i predstavnika medijskih kuća. Uz gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća predstavnike medija ugostili su i zamjenici gradonačelnika, Sandra Malenica i Zlatan Avar.
Srijeda, 03. siječanj 2018.

Gradonačelnik prvog dana nove godine u bolnici, policiji i u vatrogasnom domu

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i njegovi zamjenici Zlatan Avar i Sandra Malenica već tradicionalno prvoga dana nove godine obišli su Opću bolnicu Varaždin, Policijsku upravu varaždinsku i Javnu vatrogasnu postrojbu.
Utorak, 02. siječanj 2018.

Uz vatromet i utrku Varaždinci ušli u 2018

Uz tradicionalnu, jubilarnu 40. Novogodišnju utrku i vatromet, mnogobrojni Varaždinci i njihovi gosti ušli su veselo u novu 2018. godinu.
Ponedjeljak, 01. siječanj 2018.

Natječaj za mlade kreativce

Savjet mladih Grada Varaždina raspisao je natječaj za dizajn logotipa, odnosno viszualnog identiteta koji će se koristiti za kandidaturu Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021. godine.
Subota, 30. prosinac 2017.

Obnovljen krov vrtića u Gortanovoj

Posljednjeg radnog dana u ovoj godini gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok je sa suradnicima obišao dječji vrtić Gortanova u kojem su nedavno završeni prije roka radovi na izolaciji i obnovi krova koji je prokišnjavao.
Petak, 29. prosinac 2017.

„Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“ - uručene nagrade

U gradskoj je vijećnici danas prigodnom svečanošću završena akcija Turističke zajednice grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, a gradonačelnik Ivan Čehok pobjednicima je  uručio priznanja i novčane nagrade.
Petak, 29. prosinac 2017.

Isplata dječjih božićnica do 5. siječnja 2018.

Stigla je obavijest iz Hrvatske pošte da će se isplata dječjih božićnica odraditi do 05.01.2018.godine, a razlog produžetka roka  isplate božićnica,  kako navode iz Pošte, nedostatak je broja radnika pošte  koji su privremeno odsutni (bolovanja).
Petak, 29. prosinac 2017.

Logo Grada Varaždina na svjetskim skijaškim utrkama

Jučer je u gradskoj vijećnici potpisan ugovor s Hrvatskim skijaškim savezom kojim se Grad Varaždin obvezao financijski pomoći  jednom od najtalentarinajih hrvatskih skijaša, Varaždincu Istoku Rodešu, svijetskom juniorskom prvaku u slalomu.
Četvrtak, 28. prosinac 2017.

Poziv na Novogodišnju utrku

Novogodišnja utrka jedan je od simbola grada Varaždina. U ponoć na prijelazu iz stare 2017. u novu 2018. godinu imat će svoje jubilarno 40. izdanje. Na utrku i doček Nove godine na Kapucinskom trgu u Varaždinu poziva i gradonačelnik Ivan Čehok.
Četvrtak, 28. prosinac 2017.

Podijeljeni pokloni u 1.mjesnom odboru

Prigodnom svečanošću u prostorijama 1. mjesnog odbora Centar Varaždin obitelji slabijeg imovinskog stanja podijeljeni su pokloni kao mali znak pažnje pred božićne i novogodišnje blagdane.
Četvrtak, 28. prosinac 2017.

Malenica primila dječicu iz Kuršanca

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica primila je danas u Gradskoj vijećnici tridesetak vrtićaraca iz Kuršanca koji su sa svojim voditeljicama posjetili Varaždin.
Petak, 22. prosinac 2017.

Rode kod gradonačelnika

U petak, 22. prosinca 2017. godine u Gradskoj vijećnici gradonačelnik dr.Ivan Čehok primio je predsjednika Udruge SJP PU Varaždinska RODA Gorana Mihalića i tajnika Ivu Loborca. 
Petak, 22. prosinac 2017.

Potpisan memorandum o suradnji s gradomo Duyun u Kini

Na konferenciji za novinare o svom putu u Kinu i o memorandumu o suradnji s gradom Duyunom govorila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.
Četvrtak, 21. prosinac 2017.

Predstavljen novi direktor Aqutehnike

Danas je na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici predstavljen novi direktor Aquatehnike Mirko Andabaka koji ovu dužnost obavlja od 1. prosinca 2017. godine.
Četvrtak, 21. prosinac 2017.

Pokloni za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

Grad Varaždin i ove je godine osigurao poklone za oko 180 udomljene djece i djece roditelja koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu. 
Utorak, 19. prosinac 2017.

Donesen proračun za 2018. godinu

Gradsko vijeće Grada Varaždina na sjednici održanoj u ponedjeljak prijepodne donijelo je nekolicinu ključnih odluka za razvoj grada.
Ponedjeljak, 18. prosinac 2017.

Gradske božićnice djeci Varaždina

Grad Varaždin će i ove godine na prijedlog gradonačelnika dr. Ivana Čehoka, a po prihvaćanju rebalansa proračuna za 2017. godinu, djeci s prebivalištem na području grada Varaždina rođenoj u razdoblju od 1. siječnja 2000. godine do 31. prosinca 2017. godine, povodom božićnih blagdana isplatiti novčanu pomoć ( popularne dječje božićnice ) u iznosu od 120,00 kuna. 
Ponedjeljak, 18. prosinac 2017.

Mladi, što želite raditi u Centru za mlade?

U želji da mladima omogući kvalitetnije i sadržajnije korištenje slobodnog vremena, Grad Varaždin je putem službenih web-stranica uputio javni poziv mladima da se sami izjasne što žele raditi u Centru za mlade – zgradi kraj varaždinske tržnice u Ulici Petra Preradovića 4.   
Petak, 15. prosinac 2017.

Podrška uređenju biciklističkih staza

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske dr.sc. Davor Božinović prilikom posjete Varaždinu podržao je najavu sveobuhvatnog projekta uređenja biciklističkih staza.
Petak, 15. prosinac 2017.

1 2 3 4 5 37 38