Datum objave: 19. studeni 2021. | Autor: ddretar

Predsjednica i gradonačelnik najavili 6. sjednicu Gradskog vijeća

Datum i vrijeme održavanja sjednice: Petak, 19. studeni 2021. u 12:54 sati

Šestu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina, koja će biti održana u petak, 26. studenog, konferencijom za novinare održanom u petak 19. studenoga  najavili su predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, prof. i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Kako je najavila predsjednica Grđan, gradski vijećnici donijet će odluku o dodjeli javnih priznanja koja će biti uručena na svečanoj sjednici 6. prosinca.  Na dnevnom redu naći će se i izvješće o radu Javne ustanove Gradski stanovi te prodaja zemljišta u gospodarskoj zoni Brezje. Raspravljat će se između ostalog i  o prijedlogu programa upravljanja imovinom te o programu rada  Savjeta mladih. Poseban naglasak predsjednica je u najavi sjednice stavila na informaciju o radu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Dobili smo sva očitovanja koja sam tražila, i od gradonačelnika i od Odbora za kulturu, a stiglo je i očitovanje iz Ministarstva kulture tako da imamo sve materijale da možemo dati informacije razgovarati o radu HNK u Varaždinu. – naglasila je predsjednica Gradskog vijeća najavljujući također točku imenovanja članova nekih upravnih vijeća te upraviteljice Zaklade solidarnosti.

Gradonačelnik  Bosilj  naglasak je stavio na izglasavanje odluke o dodjeli javnih priznanja. Nikada kao do sada nije bilo toliko kvalitetnih prijedloga za dodjelu javnih priznanja. Gotovo pedesetak institucija i naših sugrađana je bilo predloženo ove godine. Na žalost, nagrade ne možemo dati svima iako ih oni  gotovo svi zaslužuju. Svaki treći predloženi će dobiti nagradu ove godine, ali vjerujem da će slijedećih godina biti mjesta za neke od sada predloženih. – rekao je gradonačelnik  i također posebno izdvojio iz dnevnog reda temu o radu HNK u Varaždinu: „Imamo sve potrebne materijale, pa neka gradski vijećnici rasprave o tome.“ rekao je dodavši najavu prijedloga da predsjednik upravnog vijeća kazališta bude Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.

Sjednica će početi u 13 sati u koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta uz poštivanje svih epidemioloških odluka te uz prijenos na VTV-u i digitalnim kanalima Grada Varaždina.