Datum objave: 11. listopad 2021. | Autor: ddretar

Najavljena 5. sjednica Gradskog vijeća

Datum i vrijeme održavanja sjednice: Ponedjeljak, 11. listopad 2021. u 13:12 sati

Konferencijom za medije Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća i dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina najavili su  5. sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina. Sjednica će biti održana u srijedu, 20. listopada 2021. godine u 13 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Uz izmjenu i dopunu proračunskih dokumenata, odnosno o rebalansu Grada Varaždina, vijećnici će raspravljati i donositi odluke o sastavu urbanog područja Varaždin u koji će grad ući s još 14 jedinica lokalne samouprave. 

Uz izmjenu i dopunu proračunskih dokumenata, odnosno o rebalansu Grada Varaždina, vijećnici će raspravljati i donositi odluke o sastavu urbanog područja Varaždin. Na Gradsko vijeće se stavlja prijedlog odluke o sastavu urbanog područja Varaždin koja definira obuhvat urbanog područja Varaždin što je jedan od ključnih preduvjeta za financiranje aktivnosti kroz ITU mehanizam. U obuhvatu je uz Grad Varaždin još 3 grada i 11 općina s područja Varaždinske županije (gradovi: Ludbreg, Novi Marof, Varaždinske Toplice i općine: Vinica, Petrijanec, Maruševec, Vidovec, Sračinec, Beretinec, Sveti Ilija, Gornji Kneginec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Martijanec). – naglasila je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan.

Uz to, najavljeno je sklapanje upravnog ugovora s trgovačkim društvom Varteks te raspisivanje javnog natječaja za zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta. Na dnevnom redu sjednice vijeća naći će se prijedlog Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u Gradskoj upravi Grada Varaždina. Predsjednica Gradskog vijeća i gradonačelnik novinarima su obrazložili zašto u dnevni red nije ušla točka o aktualnom stanju u varaždinskom kazalištu. Gradonačelnik je  objasnio da će od Ministarstva kulture i medija  zatražiti izvanredni upravni nadzor poslovanja u kazalištu kada  dobije izvješće interne revizije. „Nemamo nikakvog razloga ništa skrivati oko HNK, samo želimo da se utvrdi što je stvarna istina. Kada se to utvrdi već u studenom ćemo imati sjednicu Gradskog vijeća za koju ću predložiti  također raspravu o tome što je sve nova uprava pronašla u poslovanju Čistoće.“ – najavio je gradonačelnik Neven Bosilj.