Datum objave: 28. rujan 2020. | Autor: Maja Hrešć

Najavljena 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan sazvao je sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 29. rujna 2020. godine s početkom u 12 sati. Na dnevnom redu sjednice nalazi se 11 točaka.

Uz rebalans i izvršenje proračuna, gradski vijećnici će glasati o izvješću o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine. Pod točkom 5, u prijedlogu odluke o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Varaždina uređuje se osnivanje Dječjeg gradskog vijeća Grada Varaždina i druga pitanja značajna za njegov rad. Vijećnici će glasati i o prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o grobljima kojom se uređuje pitanje betoniranja grobnica.

Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Grada Varaždina, koja se nalazi pod točkom 7, usklađuju se odredbe o postupku darovanja odnosno davanja u zakup zemljišta. U točki o izmjenama i dopunama Odluke o poticanju gospodarskih investicija na području Grada Varaždina stavlja se izvan snage Odluka o uvjetima prodaje zemljišta i poticanju investicija u Gospodarskoj zoni Brezje.

Gradsko vijeće razmatrati će prijedlog Strategije razvoja sporta Grada Varaždina od 2020. do 2028. godine te Strategiju pilot područja i Akcijskog plana za održivost zelenih površina u gradu Varaždinu u okviru pilota HICAPS.

Na kraju dnevnog reda nalaze se izbori i imenovanja.