15. srpanj 2016. | Autor: [email protected]

Novi nogostup i zaštitna ograda uz igralište „Štuk“ u 5. mjesnom odboru

Na Trgu A.G. Matoša (populanom “Štuku”) ovih su dana završili radovi na novom nogostupu postavljanjem nove zaštitne ograde uzduž ulice Eugena Kumičića.

Zaštitna ograda je postavljena kako bi se zaštitila djeca i ostali korisnici obližnjih sportskih terena, koji zbog lopte često pretrčavaju cestu i izlažu se opasnosti od naleta vozila u toj vrlo prometnoj ulici.

Kako je istaknuo predsjednik Vijeća 5. Mjesnog odbora Miroslav Marković, do kraja srpnja preostala je obnova devastirane bine za koju je drvo poklonio Miroslav Golub, vlasnik pilane Golub, dok će stolar Zoran Puljek, također besplatno, obraditi i postaviti daske kako bi se na uređenoj bini mladi mogli družiti, održavati koncerte i uživati u ljetnim danima i večerima na "Štuku".

Posebno veseli da se grupa mladih iz kvarta sama organizirala i obnovila zaštitnu mrežu na južnoj strani nogometnog igrališta. Sami su prikupili novčana sredstva za materijal, zasukali rukave i prionuli na posao. Skinuli su staru zaštitnu mrežu, obojali konstrukciju i postavili novu mrežu. Na isti način su prošle godine uredili zaštitnu mrežu i na sjevernoj strani igrališta. Svojim su primjerom pokazali kako se brinu o svojem kvartu i za to zaslužuju svaku pohvalu.

Ovim putem pozivamo sve sumještane iz 5. mjesnog odbora da nam se pridruže na Facebook stranici 5. mjesnog odbora Varaždin, a svoje prijedloge, pohvale ali i kritike mogu poslati i putem e-pošte na [email protected].