06. travanj 2017. | Autor: [email protected]

Izložba rukotvorina u 1. Mjesnom odboru Varaždin povodom uskršnjih blagdana

Članice Udruge majstorica lepoglavske čipke prve generacije Varaždin, u prostorijama 1. mjesnog odbora Centar Varaždin, organizirale su povodom uskršnjih blagdana prigodnu izložbu rukotvorina.

Na izložbi su brojni posjetitelji mogli vidjeti sve vrste čipke na batiće, čipku na iglu, različite vezove, zlatovez, slavonski zlatovez, heklane i štrikane radove, kraluš i ukrase od perlica, recikliranog platna, papira i špage, prigodne čestitke, slike svih tehnika i druge rukotvorine, koje su izradile članice Udruge.

Uz brojne posjetitelje, izložbu su posjetili i Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije i Robert Roth predsjednik Vijeća 1. mjesnog odbora Centar Varaždin. Uz iskrene čestitke na dosadašnjim postignućima Udruge, zaželjeli su Udruzi da još dugo djeluje na promicanju nematerijalnih vrijednosti. Napomenuto je, da djelovanje Udruge takve vrste u centru grada, još više doprinosi oživljavanju i povezivanju građanstva sa zajedničkim ciljem.  

Rad Udruge odvija se s ciljem očuvanja kulturne baštine, na način što se organiziraju izložbe, prezentacije izrade rukotvorina, odnosno svih vrsta ručnih radova i radionice izrade za građanstvo. Udruga ima radionice svake srijede od 17,00 do 19,00 sati, a svaku prvu srijedu u mjesecu su radionice za građanstvo koji nisu članovi Udruge, a u sklopu Otvorenih vrata 1. mjesnog odbora Centar u Varaždinu, A. Stepinca broj 1.