20. lipanj 2017. | Autor: [email protected]

Izglasan proračun

Gotovo jednoglasnu podršku vijećnika Gradskog vijeća na prvoj radnoj sjednici dobio je proračun Grada Varaždina kojeg je predložio gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok.

Za proračun koji će iznositi nešto više od 227 milijuna kuna u prihodima i rashodima, glasalo je 24 vijećnika uz samo jedan suzdržan glas. Glavna je karakteristika proračuna da su planirani sigurni prihodi kojima su prilagođeni rashodi. Od značajnijih stavki jest stopiranje projekta dogradnje 6. osnovne škole gdje se predlaže samo dogradnja športske dvorane, te izmjena upisne mreže škola u Varaždinu. Zajednici športski udruga bit će osigurano 8 milijuna kuna. U nastavku sjednice donijeta je odluka o smanjenju naknada članovima upravnih vijeća na 367 kuna po održanoj sjednici, pokrenut je postupak povrata preplaćenih sredstava od Termoplina u iznosu od 900 tisuća kuna, a objašnjeno je zašto će biti prijavljen projekt Tehnološkog parka – dva uz saznanje da se projekt u budućnosti mora modificirati kako bi bio realniji i samoisplativ.